10 tips om ongevallen thuis te voorkomen

Thuis is waar we ons veilig en comfortabel voelen, maar wist je dat veel ongevallen juist in en om het huis gebeuren? Als uw vertrouwde verzekeringsraadgevers willen we jou helpen om deze ongelukken te voorkomen.


Hier zijn 10 tips om uw huis veiliger te maken:


  1. Voorkom uitglijden en struikelen: Zorg dat alle losse tapijten vastzitten en vermijd rommel op de vloer. Plaats anti-slipmatten in de badkamer.
  2. Veiligheid in de keuken: Houd messen buiten bereik van kinderen en wees voorzichtig met hete olie en water. Controleer regelmatig de slangen van gasfornuizen.
  3. Brandpreventie: Installeer rookmelders en controleer deze regelmatig. Houd een brandblusser binnen handbereik en leer hoe deze te gebruiken.
  4. Elektrische veiligheid: Laat geen elektrische apparaten onbeheerd achter als ze in gebruik zijn. Controleer regelmatig op beschadigde snoeren en overbelaste stopcontacten.
  5. Veilig trapgebruik: Zorg dat trappen goed verlicht zijn en niet glad. Installeer indien nodig leuningen en een traphekje.
  6. Kinderveiligheid: Beveilig kasten met schoonmaakmiddelen en medicijnen. Zorg voor veiligheidshekjes bij trappen als u kleine kinderen heeft.
  7. Veiligheid in de tuin: Houd gereedschap, zoals grasmaaiers en snoeischaren, buiten bereik van kinderen. Controleer speeltoestellen op veiligheid.
  8. Voorkom vergiftiging: Bewaar chemische producten, zoals bleekmiddel en pesticiden, op een veilige plek. Controleer regelmatig de houdbaarheidsdatum van medicijnen.
  9. Regelmatig onderhoud: Controleer uw huis regelmatig op problemen zoals lekkages, scheuren en loszittende dakpannen. Voorkomen is beter dan genezen!
  10. Eerste Hulp bij de hand: Zorg dat u een goed uitgeruste EHBO-doos heeft en weet hoe u deze moet gebruiken. Overweeg ook om een basiscursus eerste hulp te volgen, zodat u weet wat te doen in geval van kleine ongelukken of noodsituaties thuis. Dit kan niet alleen letsel beperken, maar ook levens redden in afwachting van professionele medische hulp.

Door deze eenvoudige tips te volgen, kun je veelvoorkomende ongevallen in en om het huis vermijden. En vergeet niet, een goede verzekering biedt extra gemoedsrust. Neem contact met ons op voor advies op maat!