Hoe verzeker je je studentenkamer?

Als je een student bent en in een studentenkamer woont, begrijp je waarschijnlijk hoe belangrijk het is om je persoonlijke eigendommen te beschermen. Een studentenkamer is vaak een gezellige plek waar je studeert, ontspant en tijd doorbrengt met vrienden. Maar net als elk ander huis, kan ook een studentenkamer het risico lopen op onvoorziene gebeurtenissen zoals diefstal, brand of waterschade. Om jezelf te beschermen tegen dergelijke onvoorziene omstandigheden, is het verstandig om een verzekering te hebben voor je studentenkamer.


In veel gevallen is je studentenkamer automatisch mee verzekerd in de woningverzekering van je ouders en geniet je kamer en de inboedel ook van dezelfde waarborgen. 


Hebben je ouders dus een diefstalverzekering voor de inboedel van hun woning, dan geldt die ook automatisch voor de inhoud van je studentenkamer.


In sommige gevallen gelden er wel beperkingen qua verzekerde bedragen of is de waarborguitbreiding beperkt tot een geografische regio, bijvoorbeeld enkel in België of enkel in Europa.


Huur je geen studentenkamer, maar een appartement dat je gaat delen met mede-studenten of ben je niet helemaal zeker hoe alles geregeld is in de polis van je ouders? Neem dan zeker even contact met ons op, we wijzen jou graag de weg doorheen het verzekeringslandschap.