Plannen afschaffing lange-termijnsparen

In de nieuwe fiscale plannen van minister van financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) staat het voornemen om het fiscale voordeel op het langetermijnsparen vanaf 2024 af te schaffen voor nieuwe contracten.


Aan het fiscale voordeel van de oude contracten zou niet geraakt worden maar vanaf 2024 zou het niet meer mogelijk zijn om een nieuw contract te onderschrijven.


Met bijna 800.000 Belgische spaarders is het lange-termijnsparen erg populair. Zeker nu het fiscale voordeel op woonkredieten werd afgeschaft.


Het is ook een vreemd voornemen gelet op de budgetaire toestand van de overheidsfinanciën. Heel veel van de spaarinlage binnen het lange-termijnsparen komt immers terecht in staatsobligaties die de overheidsschuld financieren. 


Het wegvallen van instroom in het lange-termijnsparen zal dan ook allicht leiden tot een hogere rente op de overheidsschuld.


Doet u nog niet aan fiscaal lange-termijnsparen en wil u met de mogelijke afschaffing in het verschiet nog snel beginnen?  Neem dan zeker contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Naam *
Voornaam *
E-mail *
Privacy *

Ik nam kennis van en ben akkoord met de gebruiksvoorwaarden en de verwerking van mijn persoonsgegevens overeenkomstig de privacyverklaring.

Telefoonnummer
Ik wil meer weten over: *