Liefde is altijd voor elkaar zorgen.

Valentijnsdag is een tijd van liefde en waardering. We denken aan romantische diners, bloemen en chocolaatjes. Maar heb je ooit gedacht aan de levensverzekering als een teken van liefde? Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar het is zeker een van de meest betekenisvolle manieren om je liefde te tonen. In België, waar de sociale zekerheid voor de achterblijvende partner beperkt kan zijn, is een tijdelijke overlijdensverzekering een cruciaal aspect van liefdevolle zorg en bescherming.


De realiteit van sociale zekerheid in België

In ons land biedt de sociale zekerheid een overlevingspensioen aan weduwen of weduwnaars, maar bijvoorbeeld niet aan wettelijk samenwonenden. Er zijn behalve het huwelijk ook nog andere voorwaarden verbonden aan de uitkering van het overlevingspensioen. Zo moet je bijvoorbeeld minstens 49 jaar en 6 maanden oud zijn (in 2024) om recht te hebben op een overlevingspensioen. Ben je jonger dan heb je recht op een overgangsuitkering tot maximaal 48 maanden, afhankelijk van het feit of er kinderen zijn en hun leeftijd. Bovendien zijn deze uitkeringen vaak niet voldoende om de levensstandaard te behouden die je gewend bent.

Waarom een tijdelijke overlijdensverzekering?

Een tijdelijke overlijdensverzekering is een eenvoudige en betaalbare manier om ervoor te zorgen dat jouw geliefden financieel beschermd zijn als jou iets overkomt. Het werkt heel eenvoudig: je kiest een bedrag dat uitbetaald wordt aan jouw nabestaanden als je binnen de termijn van de polis overlijdt. Dit kan helpen om lopende kosten te dekken, zoals een hypotheek, studiekosten voor kinderen of gewoon de dagelijkse uitgaven.Je kiest zelf hoelang de bescherming moet lopen, bijvoorbeeld tot de kinderen allemaal afgestudeerd zijn en welk kapitaal je ter beschikking wil stellen.


Liefde betekent zorgen voor de toekomst

Investeren in een overlijdensverzekering is een daad van liefde. Het betekent dat je vooruit denkt en ervoor wilt zorgen dat jouw dierbaren geen financiële zorgen hebben, zelfs als jij er niet meer bent. 


Valentijnsdag gaat over liefde en zorg, en wat is een betere manier om dat te tonen dan door te zorgen voor de toekomst van jouw geliefden? Want echte liefde is altijd voor elkaar zorgen, zelfs als je er niet meer bent.