Schade aan skimateriaal of je vakantieverblijf.

Met de krokusvakantie voor de deur, traditioneel een periode waarin veel gezinnen gaan skiën, vraag je je misschien af hoe het zit met schade aan je tijdelijke vakantieverblijf of het skimateriaal dat je huurt.


Misschien ben je er van overtuigd dat je dan steeds kan rekenen op je familiale verzekering.  Die verzekert immers schade aan derden.


Hoewel je familiale verzekering zeker mee op reis gaat en bijvoorbeeld heel nuttig is als je door een onoplettendheid iemand ondersteboven skiet of je bij het fonduen je vakantieappartement in brand steekt, er zijn toch ook een aantal aandachtpunten.


Schade aan je gehuurde skimateriaal.

Een huurovereenkomst is een vorm van contract.  Je leent iets en je belooft om het voorwerp in goede staat terug te geven.  Als je het gehuurde of geleende voorwerp  tijdens de huurperiode stuk maakt of als het wordt gestolen ben je contractueel aansprakelijk om de herstellings- of de wedersamenstellingskost te vergoeden.


Standaard verzekert de familiale verzekering enkel je burgerlijke aansprakelijkheid en maar een zeer beperkte opsomming van contractuele aansprakelijkheden.


Schade aan gehuurde of aan jou toevertrouwde voorwerpen valt hier doorgaans dus niet onder.


Berokken je  schade aan de door jou gehuurde ski’s of aan de van een vriend geleende skibox voor op de wagen dan is dat dus voor eigen rekening.


Met de optie uitgebreide BA in de familiale verzekering van DVV neemt je verzekeraar binnen de grenzen van de polis deze schade wel ten laste.


Schade aan je vakantieappartement of je AirBnB

Binnen de waarborg uitgebreide burgerlijke aansprakelijkheid wordt ook de dekking voor schade aan een tijdelijk gehuurd vakantieverblijf verder uitgebreid.

Schade door brand is één van die uitzonderingen waar de familiale polis wel de schade aan je gehuurde vakantieverblijf ten laste neemt. 


Maar met de optie uitgebreide burgerlijke aansprakelijkheid verzeker je niet enkel schade door brand maar ook andere schade zoals bijvoorbeeld de wijnvlek op de sofa of de beschadigde vaatwasser in je vakantieappartement of AirBnB.


Wat kost dat?

De optie uitgebreide burgerlijke aansprakelijkheid kost 25 € / jaar en wordt toegevoegd aan je familiale verzekering bij DVV. 


Extra

Behalve de uitbreiding voor toevertrouwde goederen en de ruimere dekking voor vakantieverblijven geniet je daar bovenop ook nog eens van de voordelen van de Engelse franchise en de BOB-waarborg.


Je wil je polis uitbreiden of wil meer informatie? Neem dan zeker contact met ons op!


Goed om te weten


Kennisname van deze documenten is verplicht vóór u het contract ondertekent.


De familiale verzekering is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE98 7995 5012 5293, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.