Tips om je woning veilig achter te laten tijdens je vakantie

De vakantieperiode staat weer voor de deur! Of je nu van plan bent om te genieten van een zonnige bestemming of gewoon een paar dagen weg te zijn, het is belangrijk om je woning veilig achter te laten. Hier zijn enkele handige tips om met een gerust hart van je welverdiende vakantie te genieten:


 1. Maak een checklist
  Voor je vertrekt, is het slim om een checklist te maken. Zo vergeet je niets en weet je zeker dat alles in orde is. Denk aan het uitschakelen van elektrische apparaten, het sluiten van ramen en deuren, en het regelen van je post.
 2. Licht de buren in
  Vertel je buren dat je op vakantie gaat. Zij kunnen een oogje in het zeil houden en verdachte activiteiten melden. Misschien willen ze zelfs je planten water geven of je huisdieren verzorgen!
 3.  Tijdschakelaars voor verlichting
  Installeer tijdschakelaars voor je verlichting. Zo lijkt het alsof er 's avonds iemand thuis is. Dit schrikt potentiële inbrekers af.
 4. Sociale media
  We weten allemaal hoe leuk het is om vakantie foto's te delen, maar wacht hiermee tot je terug bent. Zo weet niemand dat je huis op dit moment leeg staat.
 5. Beveiligingssystemen
  Overweeg om een beveiligingssysteem te installeren. Een alarmsysteem of beveiligingscamera's kunnen veel doen om je huis te beschermen. Sommige moderne systemen kun je zelfs op afstand monitoren via je smartphone.
 6.  Doe alsof je thuis bent
  Laat het lijken alsof er iemand thuis is. Vraag iemand om je post op te halen of vraag de buren af en toe op je oprit te parkeren. Hoe meer het lijkt alsof je huis bewoond is, hoe minder aantrekkelijk het wordt voor inbrekers.
 7. Waardevolle spullen opbergen
  Berg waardevolle spullen op in een kluis of op een andere veilige plek. Zo zijn je kostbaarheden extra beschermd mocht er toch iets gebeuren.
 8. Sluit alles goed af
  Controleer nog een laatste keer alle deuren en ramen voordat je vertrekt. Zorg ervoor dat alles goed op slot zit. Vergeet ook niet de garage en schuur!


Met deze tips kun je met een gerust hart op vakantie vertrekken. Geniet van je reis en kom veilig weer thuis!


Bon voyage!