Heb ik als alleenstaande een overlijdensverzekering nodig?

Een overlijdensverzekering vangt door de uitkering van een éénmalig kapitaal het wegvallen van je inkomen op in geval van je overlijden. Als er niemand anders afhankelijk is van je inkomen ben je dan ook allicht minder geneigd om een overlijdensverzekering af te sluiten.


Als single kan het op basis van jouw persoonlijke situatie goed mogelijk zijn dat je geen overlijdensverzekering nodig hebt, maar er zijn ook heel wat situaties of redenen om als alleenstaande wel een overlijdensverzekering af te sluiten.


Een aantal belangrijke redenen die misschien voor jou van toepassing zijn vind je in dit artikel.


Je hebt geen gezinsleden maar andere mensen die afhankelijk van je zijn

Misschien hebben je ouders of een broer of zus het financieel niet zo makkelijk. Dan is het een hele geruststelling te weten dat mocht jou iets overkomen er voor hen wordt gezorgd.


Wie betaald jouw begrafenis?

Een uitvaart kost behoorlijk veel geld. Met de uitkering van je overlijdensverzekering zadel je je nabestaanden in elk geval niet op met deze kost.


Je hebt leningen lopen

Als bijvoorbeeld je ouders mee tekenden voor een lening zijn ze bij jouw overlijden mee verantwoordelijk voor de terugbetaling. Met je overlijdensverzekering zet je ze uit de wind en kunnen ze de lening terugbetalen.


Je blijft niet altijd alleen of gezond

Bij de premiebepaling van een overlijdensverzekering zijn 3 elementen erg belangrijk.


  • Je leeftijd op het moment van het afsluiten.
  • Je gezondheidtoestand op dat ogenblik.
  • De duurtijd van de verzekering.


Ben je een twintiger of jonge dertiger en zie je een partner of kinderen als onderdeel van je toekomst? Een overlijdensverzekering die je nu afsluit als je nog jong en gezond bent heeft een veel lagere premie.  En bij sommige aandoeningen die misschien later opduiken wordt het zelfs onmogelijk om nog een overlijdensverzekering af te sluiten.


Meer weten over onze oplossingen afgestemd op jouw persoonlijke situatie, nog vragen met betrekking tot dit artikel?  Aarzel niet ons te contacteren.

Naam *
Voornaam *
E-mail *
Privacy *

Ik nam kennis van en ben akkoord met de gebruiksvoorwaarden en de verwerking van mijn persoonsgegevens overeenkomstig de privacyverklaring.

Telefoonnummer
Ik wil meer weten over: *