Hoe ontsnap je aan de franchise in de woningverzekering?

Als klant bij DVV Verzekeringen hoef je niet altijd zelf de franchise van €318,75 (april 2024) te betalen bij een schadegeval in je woningverzekering. DVV biedt meerdere opties om deze kost te vermijden. In deze blogpost verkennen we hoe je door middel van DVV Stars, de optie Engelse Franchise en Direct Repair deze kosten kunt ontlopen.


Wat is een franchise?

Een franchise is het bedrag dat je als verzekerde zelf betaalt bij schade. De franchise wordt geïndexeerd en bedraagt op dit ogenblik (april 2024) €318,75. Als er schade is, betaal je dit bedrag zelf; wat boven dit bedrag komt, wordt binnen de voorwaarden door je verzekering geregeld.


DVV Stars: jouw schadevrije bonus

DVV Stars zijn een beloningssysteem voor klanten die geen schade claimen. Elk schadevrij jaar levert je een DVV Star op. Deze sterren kun je inzetten om je franchise te 'betalen' bij schade. Heb je genoeg sterren gespaard, dan hoef je de franchise niet uit eigen zak te betalen. Om DVV stars te sparen met je woningverzekering dient ook je verzekering BA privé-leven bij DVV te lopen.


Neem de optie Engelse franchise bij je woningverzekering: geen franchise bij hogere schade

Bij de Engelse Franchise geldt de franchise alleen als de schade onder een bepaald bedrag blijft. Is de schade hoger dan dit bedrag dan betaal je niets.   Bij een schadegeval van 200 euro draag je de schade zelf.  Bij een gedekt schadegeval van 500 euro (en dus hoger dan 318,75 € (april 2024) betaal je zelf niets.


Direct Repair: snel en zonder franchise

Als laatste optie bij DVV is er het direct repair programma. Als je kiest voor reparatie door een door DVV erkende hersteller, wordt de franchise  kwijtgescholden. Dit betekent dat je zelf niets hoeft te betalen als je gebruikmaakt van deze service. DVV werkt samen met een netwerk van professionele herstellers die de schade snel en vakkundig kunnen herstellen, wat jou tijd, geld en moeite bespaart.  Ook hier is de voorwaarde dat net als bij de Engelse franchise de schade groter is dan 318,75 € (april 2024). Je schade mag ook niet veroorzaakt zijn door een derde partij.


Conclusie

Met deze drie opties – DVV Stars, Engelse Franchise en Direct Repair – biedt DVV flexibele mogelijkheden om de financiële last na een schadegeval te verminderen of zelfs helemaal te vermijden. Kies de optie die het beste bij jouw situatie past en voorkom onnodige kosten.  Hulp nodig? Wij staan klaar om één en ander verder te verduidelijken.  Ook dat is gewoon goeie service.


Meer informatie en details vind je in de informatiefiche en de algemene voorwaarden van de verzekering Cocoon Flex die ook voorrang hebben op de inhoud van deze blog.