10 preventietips voor de herfst.

De bladeren beginnen te vallen, de dagen worden korter en de temperaturen beginnen te dalen - de herfst is in aantocht!


Hier zijn 10 handige preventietips om je te helpen veilig en gezond te blijven tijdens het herfstseizoen.


  1. Zorg voor goede verlichting: de dagen worden korter, dus zorg ervoor dat je buiten- en binnenverlichting in orde zijn. Vervang kapotte lampen en gebruik buitenverlichting om gladde paden en opritten te verlichten.
  2. Kijk uit voor bladeren: natte bladeren op opritten en trottoirs kunnen verraderlijk glad zijn. houd je paden schoon en gebruik antislipmatten waar nodig om uitglijden te voorkomen.
  3. Draag geschikt schoeisel: investeer in schoenen met goede grip en waterdichte zolen. Dit helpt bij het voorkomen van valpartijen op natte of gladde oppervlakken.
  4. Onderhoud je tuin: ruim bladeren op en zorg ervoor dat takken en losse stenen uit je tuin worden verwijderd. Een opgeruimde tuin vermindert het risico op struikelen en vallen.
  5. Pas op voor gladde wegen: herfstbuien kunnen wegen glad maken. Rij voorzichtig, vermijd plotseling remmen en zorg voor voldoende volgafstand tussen jou en de auto voor je.
  6. Controleer je banden: zorg ervoor dat de banden van je auto in goede staat verkeren en voldoende profiel hebben. Dit verbetert de grip op natte wegen.
  7. Verwijder bladeren uit dakgoten: Bladeren en vuil in dakgoten kunnen verstoppingen veroorzaken en leiden tot waterschade aan je huis. Houd je dakgoten schoon en goed onderhouden.
  8. Verwarming en isolatie: controleer je verwarmingssysteem en zorg ervoor dat je huis goed geïsoleerd is. Dit beschermt je tegen koude temperaturen en helpt energie te besparen.  Vergeet daarbij niet om voldoende te ventileren om condensatie te voorkomen.
  9. Blijf actief: ondanks het herfstweer is het belangrijk om actief te blijven. Blijf fit en flexibel door binnen te sporten of te wandelen in parken met goede paden.
  10. Gezond eten: herfst is de tijd van heerlijke seizoensgebonden groenten en fruit. Kies voor gezonde, evenwichtige maaltijden om je immuunsysteem te versterken en energie op peil te houden.


Onthoud dat preventie de sleutel is tot een veilige en gezonde herfst. Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je het seizoen met vertrouwen tegemoetzien en genieten van alles wat de herfst te bieden heeft. En vergeet niet, je verzekering staat altijd paraat om je te beschermen, mocht er toch iets onverwachts gebeuren. Veiligheid boven alles!